Meedoen zakelijk

Bedrijven, organisaties, zelfstandig professionals, initiatieven en overheden, met een intrinsieke motivatie voor duurzame en sociale ontwikkeling, kunnen lid worden van de coöperatie United Economy:

Coöperatielidmaatschap € 500,= per jaar ex. btw

  • Deelname naar wens aan bijeenkomsten en events
  • Inclusief jaarevent (twee toegangskaarten per organisatie, extra kaarten in overleg)
  • Logovermelding op UE-website
  • United-rekening en toegang tot betaalomgeving 
  • Betaling lidmaatschap in Uniteds of euro’s
  • Actieve bemiddeling voor verbindingen in het UE-netwerk
  • Indien van toepassing: beginsaldo van 1.000,= Uniteds [1]
  • Lid worden zonder United-rekening is mogelijk (dus lidmaatschap gericht op kennisdeling, events, meebouwen nieuwe economie etc.)

 

Aanmelden?

Aanmelden kan hier. Je ontvangt dan de welkomstmail en het ledencontract. Tevens openen wij je United-rekening. 

Voor grote organisaties/overheden bieden we een maatwerkprogramma gericht op kennisontwikkeling over circulair geld en circulaire economie. Neem daartoe contact met ons op.

 

Graag meedoen, maar lidmaatschapsbijdrage vormt belemmering? 

We vinden het belangrijk om een inclusief netwerk te zijn. In de huidige economie komt geld soms te weinig terecht op plekken waar juist veel waardecreatie plaatsvindt. Mail ons indien de lidmaatschapsbijdrage te hoog is voor je bedrijf/organisatie en je toch graag mee wilt doen. Vertel in je mail wat je bedrijf/organisatie doet en geef tevens de meerwaarde aan van je verbondenheid met het UE-netwerk (over en weer). We mailen je dan met voorstellen die wellicht een oplossing bieden. Zoals de mogelijkheid die we bieden voor tenminste vijf lidmaatschappen per jaar met 70% reductie en/of andere oplossingen, zoals aansluiten bij een lokaal netwerk. We zetten ons er voor in om - met inachtneming van de kostendekking die voor de coöperatie United Economy uiteraard nodig is - te zorgen dat iedereen die wil mee, kan doen met circulair geld en de nieuwe economie.

Beginsaldo

[1] Het beginsaldo is een onderling renteloos krediet. Het is beschikbaar voor leden die aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. een (financieel) gezond bedrijf of organisatie zijn 2. zowel qua inkoop als verkoop actief zijn (of gaan worden) met Uniteds 3. je dient te bevestigen dat aan de verplichtingen behorende bij het beginsaldo kan en zal worden voldaan. Het beginsaldo houdt de verplichting in om het eigen product of dienst te leveren aan anderen in het netwerk en zo binnen een half jaar de uitgegeven Uniteds weer terug te verdienen. Als dit niet lukt, zal bemiddeld worden om: 1. klanten in Uniteds te vinden of 2. met een ander lid Uniteds te ruilen door er euro’s voor te betalen. In de rubriek ‘Hoe werkt het?’ en in het ledencontract dat je ontvangt als je lid wordt, lees je precies hoe het werkt.

Meedoen als particulier

Vanaf 2020 is het ook voor privé-personen mogelijk mee te doen met United Economy. Tijdens nieuwe economie-avonden maak je kennis met United Economy als beweging. We geloven in de kracht van onderop: jouw betrokkenheid is belangrijk in de transitie naar een nieuwe economie. Binnen de beweging United Economy zijn er vele mogelijkheden hoe je actief mee kunt doen. Alleen door samenwerking geven we kracht aan deze beweging.

Om als privé-persoon mee te doen sluit je je aan bij de (begin 2020 samen op te richten) vereniging voor particulieren. Je rekening openen, verloopt via het Circuit Nederland (bijdrage tussen 15,= en 100,= per jaar). Dat kun je hier gelijk regelen:   

https://www.circuitnederland.nl/registreren/register.php

Let op: Als privé-persoon word je niet lid van het bedrijvennetwerk United Economy. Daarom open je je circulair geld-rekening binnen het Circuit Nederland. Je kunt dan gewoon met Uniteds afrekenen bij alle deelnemende bedrijven. Je koopt Uniteds door er euro’s voor te betalen (eenvoudig via iDeal). Of misschien werk je bij een organisatie die jou deels in Uniteds wil uitbetalen. 

Zit er een lokaal circulair geld-initiatief bij jou in de buurt, dan is het vaak een goed idee om daar lid van te worden als particulier (of als lokale ondernemer). Je hebt dan leuke lokale bijeenkomsten, netwerkcontacten, etc. Lokale initiatieven zijn er in Zeist, Arnhem, Alkmaar, Utrecht, Breda en Wageningen. Klik hier voor meer informatie.