Meedoen

Bedrijven, organisaties, zelfstandig professionals, initiatieven en overheden, met een intrinsieke motivatie voor duurzame en sociale ontwikkeling, kunnen lid worden van de coöperatie United Economy. Zie hieronder bij Zakelijk lidmaatschap. 

Als particulier kun je je aansluiten bij de All United-beweging. Zie onderaan op deze pagina. 

Zakelijk lidmaatschap coöperatie United Economy € 500,= per jaar ex. btw

  • Deelname naar wens aan bijeenkomsten en events
  • Inclusief jaarevent (twee toegangskaarten per organisatie, extra kaarten in overleg)
  • Logovermelding op UE-website
  • United-rekening en toegang tot betaalomgeving 
  • Betaling lidmaatschap in Uniteds of euro’s
  • Actieve bemiddeling voor verbindingen in het UE-netwerk
  • Indien van toepassing: beginsaldo van 1.000,= Uniteds [1]
  • Lid worden zonder United-rekening is mogelijk (dus lidmaatschap gericht op kennisdeling, events, meebouwen nieuwe economie etc.)

Aanmelden voor zakelijk lidmaatschap

Aanmelden kan hier. Je ontvangt dan de welkomstmail en het ledencontract. Tevens openen wij je United-rekening. 

Voor grote organisaties/overheden bieden we een maatwerkprogramma gericht op kennisontwikkeling over circulair geld en circulaire economie. Neem daartoe contact met ons op.

Graag meedoen, maar lidmaatschapsbijdrage vormt belemmering? 

We vinden het belangrijk om een inclusief netwerk te zijn. In de huidige economie komt geld soms te weinig terecht op plekken waar juist veel waardecreatie plaatsvindt. Mail ons indien de lidmaatschapsbijdrage te hoog is voor je bedrijf/organisatie en je toch graag mee wilt doen. Vertel in je mail wat je bedrijf/organisatie doet en geef tevens de meerwaarde aan van je verbondenheid (over en weer). We mailen je dan met voorstellen die wellicht een oplossing bieden. Zoals aansluiten bij een lokaal netwerk of als kennismaking meedoen via een pilot. We zetten ons er voor in om - met inachtneming van de kostendekking die voor de coöperatie United Economy uiteraard nodig is - te zorgen dat iedereen die wil mee kan doen met circulair geld en het bouwen aan een mooiere wereld.

Beginsaldo

[1] Het beginsaldo is een onderling renteloos krediet. Het is beschikbaar voor leden die aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. een (financieel) gezond bedrijf of organisatie zijn 2. zowel qua inkoop als verkoop actief zijn (of gaan worden) met Uniteds 3. je dient te bevestigen dat aan de verplichtingen behorende bij het beginsaldo kan en zal worden voldaan. Het beginsaldo houdt de verplichting in om het eigen product of dienst te leveren aan anderen in het netwerk en zo binnen een half jaar de uitgegeven Uniteds weer terug te verdienen. Als dit niet lukt, zal bemiddeld worden om: 1. klanten in Uniteds te vinden of 2. met een ander lid Uniteds te ruilen door er euro’s voor te betalen. In de rubriek ‘Hoe werkt het?’ en in het ledencontract dat je ontvangt als je lid wordt, lees je precies hoe het werkt.

Meedoen als particulier

Vanaf 2020 is het ook voor privé-personen mogelijk mee te doen. We starten met pioniers die met ons mee willen bouwen. Dit valt onder de noemer All United. Tijdens All United-bijeenkomsten kun je kennismaken. All United is de naam van de beweging, die verbonden is met het bedrijvennetwerk United Economy en ook met de vijf lokale initiatieven voor circulair geld. We geloven in de kracht van onderop: jouw betrokkenheid doet ertoe!

De eerste All United-bijeenkomsten zijn op 28 februari van 15 tot 17 uur en op 3 april van 19 tot 21 uur. Beide in Theater het Hof in Arnhem. Daarna andere plekken in het land. Je neemt deel aan een supergevarieerd programma en ervaart direct de nieuwe economie! Aanmelden via info@unitedeconomy.nl.

Om als privé-persoon mee te doen, vorm je een groep samen met andere particulieren. We organiseren ons als ‘zwermen’ (organischer dan teams). Er is al een eerste zwerm (whatsapp-groep) van de eerste pioniers. Mail voor info naar info@unitedeconomy.nl. Je rekening openen verloopt via het Circuit Nederland (bijdrage vanaf 15,= per jaar). Dat kun je hier gelijk regelen:   

https://www.circuitnederland.nl/registreren/register.php

Let op: Als privé-persoon word je NIET lid van het bedrijvennetwerk United Economy. Je opent je rekening op het betaalplatform Circuit Nederland. Je kunt dan gewoon met Uniteds afrekenen bij alle deelnemende bedrijven. Je koopt Uniteds door er euro’s voor te betalen (via iDeal, je ziet het vanzelf als je inlogt op het betaalplatform). Of misschien werk je bij een organisatie die jou deels in Uniteds wil uitbetalen. 

Zit er een lokaal circulair geld-netwerk bij jou in de buurt, dan is het een goed idee om daar lid van te worden. Je hebt dan leuke lokale bijeenkomsten etc. Lokale initiatieven zijn er al in Zeist, Arnhem, Alkmaar, Utrecht en Wageningen. Klik hier voor meer informatie. Samen zijn we All United!