Lokale communities

Lokale communities bieden je extra meerwaarde binnen de United Economy. Ze functioneren zelfstandig en organiseren naar eigen inzicht bijeenkomsten en activiteiten in de regio. 

Wat betreft economische samenwerking zijn alle deelnemers met elkaar verbonden, of je nou aangesloten bent bij een lokale community of niet. Iedereen kan handelen via de circulaire handelsomgeving. Maar binnen een lokale community zaken doen, heeft extra voordelen doordat het bijdraagt aan sterke onderlinge verbindingen.

Deze lokale communities zijn er al:

Arnhems Hert

– Arnhem en regio –

Arnhems Hert is in september 2018 opgericht, 10 jaar na de financiële crisis in 2008. Arnhems Hert (van ‘hart’ maar dan op zijn Arnhems uitgesproken) is de naam van het netwerk waarin ondernemers en inwoners een boost geven aan een florerende en duurzame samenleving. Én het is de naam die in Arnhem aan de circulaire euro’s gegeven wordt. 

Met een jaarlijkse groei aan deelnemers van 20% zit er veel perspectief in het Arnhemse netwerk.

Utrechtse Euro

– stad en provincie Utrecht –

Met de circulair geld-rekening doen Utrechtse ondernemers onderling zaken. Gesteund door particulieren die met Utrechtse Euro’s inkopen. Extra verdiensten dankzij dienstverlening, lokale productie en hergebruik. Bouw mee aan een lokaal circulair betaalnetwerk voor ondernemend Utrecht. 

Consumenten met een Utrechtse Euro-betaalrekening weten dat, ook nadat het geld besteed is, het weer terecht komt bij een andere duurzame ondernemer in het netwerk. Zo steun je bedrijven in de buurt, ondersteun je lokale en duurzame productie en versterk je de sociale samenhang in de regio.

Vix

– Alkmaar en regio – 

In de regio Alkmaar geeft de Vix al jaren inhoud en vorm aan het idee achter United Economy. De deelnemende bedrijven, ondernemers en organisaties zijn zeer divers qua grootte en werkterrein, en alle gericht op versterking van de Alkmaarse samenleving. De diversiteit zit ook in de mate waarin duurzaamheid en maatschappelijke relevantie al een rol spelen in de bedrijfsvoering, maar iedereen is er bewust mee bezig.

Creatief en eigenzinnig werken de Vix-deelnemers stapje voor stapje toe naar een groene, gezonde en eerlijke samenleving. En daarbij spelen particuliere Vix-deelnemers een onmisbare rol.

Zeister Knoop

– regio Zeist – 

Zeister Knoop is de naam van het netwerk waarin ondernemers en inwoners uit de regio Zeist een boost geven aan een florerende en duurzame samenleving. Zeister Knoop bestaat sinds het najaar van 2018.

In Zeist is een experiment in voorbereiding waarbij het circulaire geld lokale regels krijgt en bedrijven een klein krediet krijgen om de onderlinge bestedingen te stimuleren. Ook de gemeente Zeist doet haar best voor haar ondernemers door met enige regelmaat geld binnen de Zeister Knoop te besteden.

Novio Euro

– regio Nijmegen, in voorbereiding – 

Ook in Nijmegen zijn bedrijven aan de slag die willen doorgroeien naar een lokaal samenwerkingsverband.