Hoe werk het?

United Economy is een duurzaam handelsnetwerk. Voor gelijkgestemde bedrijven die onderling graag zaken doen. Bovendien maakt United Economy de economie als geheel socialer, groener, eerlijker en veerkrachtiger. 

We betalen elkaar met onze onderlinge munt, de United: een zuiver ruilmiddel, zonder rente en speculatie. Een munt die steeds wordt uitgegeven aan de producten en diensten van deelnemende duurzame en sociale ondernemingen. Door de kracht van ons netwerk en de circulaire munt versterken we onze economie én elkaar.

 

Zo werkt de United 

 • Je opent een United-rekening voor je onderneming
 • Je doet en ontvangt betalingen in Uniteds
 • Uniteds zijn als rekeneenheid hetzelfde als euro’s
 • Belastingen en btw draag je gewoon af in euro’s
 • De United is inpasbaar in je finance-oplossingen

Zo stap je in 

 • Meld je bedrijf aan 
 • United Economy verwelkomt je als lid of partner
 • Ga netwerken en zaken doen in Uniteds 

Zo ontvang je Uniteds

 • Wordt partner en ontvang een beginsaldo (onderling krediet) of
 • Laat je door klanten betalen in Uniteds of
 • Koop Uniteds aan (en verduurzaam meteen je geldstroom!). Uniteds aankopen gaat eenvoudig via Ideal via de betaalapp (zie hieronder). Of stuur een mail naar unitedsaankopen@unitedeconomy.nl.

Lidmaatschap

Meer informatie over lidmaatschap vind je hier.

Aanmelden als Partner of Lid kan via dit Aanmeldformulier.

.

De techniek achter Uniteds

United Economy is verbonden met Circulair Geld Nederland. Circulair Geld Nederland (een initiatief van Social Trade Organisation (STRO)) regelt centraal de digitale techniek, de rekeningen en de betaalapp. Enkele functionaliteiten zijn: automatisch incasso, periodieke betalingen, vier ogen-principe, genereren en scannen QR-code en webshop-betalingen.

 

Thuisbankieren met de computer

Je logt in via de website van United Economy. Je kunt je transacties en saldo zien, betalingen doen en eventueel je vraag en aanbod beheren. Ook kun je je transactiegegevens en saldi downloaden en de aansluiting maken met je boekhouding.

 

De Betaalapp

The Cyclos 4 mobiele app is beschikbaar voor Android and iOS.

Na het starten van de app ga je naar het configuratiescherm en vul je eenmalig de URL in: https://mijn.circuitnederland.nl/unitedeconomy.
Vervolgens sla je dit scherm op  en kun je inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
Eenmaal ingelogd zijn alle deelnemers beschikbaar met wie betalingen uitgewisseld kunnen worden.

 

QR-Code

Het is ook, bijvoorbeeld in winkels en horeca, mogelijk een betaling via de app te doen door een QR code te scannen. De verkoper (bijvoorbeeld winkel) genereert deze code op eenvoudige wijze, waarna de koper deze scant. Zo komt de betaling automatisch bij de verkoper terecht en hoeft de koper deze niet eerst op te zoeken.