Hoe werk het?

United Economy is een duurzaam handelsnetwerk. Voor gelijkgestemde bedrijven die onderling graag zaken doen. Bovendien maakt United Economy de economie als geheel socialer, groener, eerlijker en sterker.

We betalen elkaar met onze onderlinge munt, de United: een zuiver ruilmiddel, zonder rente en speculatie. Een munt die steeds wordt uitgegeven aan de producten en diensten van deelnemende duurzame en sociale ondernemingen. Door de kracht van ons netwerk en de circulaire munt versterken we onze economie én elkaar.

Zo werkt de United

 • Je opent een United-rekening voor je onderneming
 • Je doet en ontvangt betalingen in Uniteds
 • Uniteds zijn als rekeneenheid hetzelfde als euro’s
 • Belastingen en btw draag je gewoon af in euro’s
 • De United is inpasbaar in je finance-oplossingen

Zo stap je in

 • Meld je bedrijf aan
 • United Economy verwelkomt je als lid of partner
 • Ga netwerken en zaken doen in Uniteds

Zo ontvang je Uniteds

 • Word lid en ontvang een krediet of
  Koop Uniteds aan (en verduurzaam meteen je geldstroom!) Stuur een mail naar unitedsaankopen@unitedeconomy.nl of koop ze eenvoudig aan met Ideal via onze betaalapp. (Circuit Nederland)

De Techniek achter Uniteds
Circuit Nederland regelt centraal de digitale techniek, de rekeningnummers en de betaalapp. Enkele functionaliteiten: automatisch incasso, periodieke betalingen, vier ogen principe, QR-code genereren en scannen en webshop-betalingen.

Thuisbankieren met de computer

Je logt in via de website van United Economy. Je kunt je overschrijvingen zien, betalingen doen en eventueel je vraag- en aanbod beheren. Ook is er de mogelijkheid een rekening via het systeem te sturen.

De Betaalapp

De Circuit Nederland mobiele app is beschikbaar voor Android and iOS.
Na het starten van de app ga je naar het configuratiescherm en moet je eenmalig de URL invullen. https://mijn.circuitnederland.nl/unitedeconomy
Vervolgens sla je dit scherm op  kun je inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
Eenmaal ingelogd zijn alle deelnemers beschikbaar met wie betalingen uitgewisseld kunnen worden.

QR-Code
Het is ook mogelijk een betaling via de app te doen door een QR code te scannen. Op deze manier hoeft de koper, de verkoper niet op te zoeken in de lijst met deelnemers. De QR code stuur de koper direct naar het juiste betaalscherm.