Hoe werkt het?

 

circulerend geld

Opzet United Economy

United Economy is een netwerk van ondernemers die samen actief bouwen aan een eerlijke, sociale en groene economie. Met circulair geld en minimale betalingstermijnen, voor maximale waardecreatie binnen het netwerk.

Meedoen?

Wil je gelijk lid worden? Ga dan naar de rubriek ‘Lidmaatschap‘ en kies de door jou gewenste categorie. Na je aanmelding krijg je bericht om je United-rekening te kunnen openen en ontvang je uitnodigingen voor bijeenkomsten en overige informatie.

Wil je eerst meer detailinformatie lezen? Bekijk dan de pdf die op jouw situatie van toepassing is:

Hoe kun je meedoen bedrijven met personeel pdf

Hoe kun je meedoen starters zelfstandigen goede doelen pdf

 

Handig om te weten:

 • United Economy is een landelijk netwerk van duurzame koplopers, mkb-bedrijven, organisaties en zelfstandig professionals. Het bedrijvennetwerk vormt de kern, omdat daarmee een sterke economische basis wordt gelegd.
 • Voorjaar 2016 is United Economy ‘live’ gegaan en vond de eerste transactie in Uniteds plaats. Over het eerste jaar was de gezamenlijke omzet ruim 100.000,= Uniteds, gerealiseerd met zo’n 30.000,= Uniteds in omloop.
 • Het is voor elk bedrijf en organisatie dat zich herkent in het gedachtegoed van United Economy mogelijk een United-rekening te openen. In het begin zullen de mogelijkheden om zaken te doen in Uniteds nog niet zo uitgebreid zijn. We werken met z’n allen, inclusief de leden, aan uitbreiding van het netwerk.
 • United Economy is een coöperatie. Het zeggenschap en eigenaarschap ligt bij de deelnemers gezamenlijk.
 • Met United Economy creëren we onze eigen subeconomie waarin echte waarde voorop staat. Het past in onze doelen om in de toekomst nog meer duurzame en maatschappelijke spelregels in te voeren in deze subeconomie.
 • Om te voorkomen dat een deelnemer met onbesteedbare Uniteds blijft zitten, hebben we euro’s achter de hand. Enerzijds doordat we werken met een garantiefonds en anderzijds door de vastgelegde afspraken met iedere deelnemer die een beginsaldo of een onderling krediet krijgt. Zie de pdf’s hierboven.
 • Het betaalmiddel United is qua rekeneenheid gelijk aan de euro. Maar in tegenstelling tot de euro is het gedekt door echte waarde (goederen en diensten) en staat daardoor los van de speculatieve markten.
 • Een onderlinge afspraak is dat we in Uniteds korte betaaltermijnen hanteren, in principe gelijk na ontvangst van de factuur. Ook dat draagt bij aan een snelle geldcirculatie.
 • In de United Economy betalen we gewoon belasting. Uniteds boek je in je boekhouding in net zoals euro’s. Details lees je in de pdf’s hierboven of in de toelichting die je ontvangt wanneer je lid wordt.
 • Een technisch platform (Cyclos) houdt de onderlinge betalingen in Uniteds bij. Cyclos is een beproefd platform van Social Trade Organisation (STRO). Het gebruik is net als bij een gewone bankrekening.
 • Doordat United Economy meedoet aan het Circuit Nederland van STRO (www.circuitnederland.nl), is het mogelijk transacties te doen met andere (lokale en regionale) netwerken met een onderling betaalmiddel (d.w.z. andere communities van het Circuit Nederland die werken met lokaal geld). Tevens zorgt de verbinding met het Circuit Nederland ervoor dat ook particulieren betrokken zijn.
 • Ook voor overheden en fondsen biedt circulair geld belangrijke kansen om maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Lees hier als voorbeeld een uitwerking van de sociale wijkeconomie: sociale wijkeconomie.
 • United Economy is er voor alle betrokken bedrijven en organisaties die met eerlijk en duurzaam geld zaken met elkaar willen doen. Zo bouwen we samen aan een waardengedreven samenleving waarin ieder mens er toe doet. Dat komt ook tot uitdrukking in de verbinding met www.unitedbypassion.com.

 

 

sharing is all we have