jaarverslag UE sociale media

United Economy Jaarverslag 2023

United Economy is een samenwerking van verschillende circulair geld initiatieven die in Nederland bouwen aan een eerlijkere en duurzamere economie. In ons jaarverslag over 2023 presenteren we wat we samen bereikt hebben en wat elk van de initiatieven apart gedaan heeft. 

In 2023 zagen we na de jaren van corona het gebruik van circulair geld weer groeien. Tegelijk is duidelijk dat we te langzaam groeien als we geen nieuwe initiatieven nemen. Daarom is misschien wel de belangrijkste vooruitgang in 2023 de ombouw van Circulair Geld Nederland naar het nieuwe United Economy. In deze beweging focussen verduurzamende bedrijven zich op het bij elkaar inkopen om zo elkaar te versterken en de transitie een sterkere economische basis te verschaffen.  

In 2024 worden website, folders en boekjes klaargemaakt die nodig zijn voor een forse groei van het aantal deelnemers. Later in 2024 staat een bijeenkomst op het programma om de beweging naar buiten te lanceren, waarna het streven is om de komende jaren te groeien naar 10.000 bedrijven en 50.000 consumenten. 

Ons jaarverslag is een terugblik op 2023 en jij kunt samen met ons bouwen aan de toekomst. Zoals je ziet hebben we ambitieuze doelen om te groeien. Jij kunt de beweging versterken door lid te worden, kennis te delen en bewuste keuzes te maken. Dit levert jou financiële veerkracht, een netwerk en impact op. Samen vormen we de bouwstenen van een duurzame economie. Laten we blijven innoveren, verbinden en inspireren voor een betere wereld in 2024 en verder!