Partnernetwerken HPP

NIEUW: samenwerking Happy Planet Professionals en United Economy

Happy Planet Professionals kondigt met trots een nieuwe samenwerking met United Economy aan. De Happy Planet Professionals, zelfstandige ondernemers met een passie voor duurzaamheid, kunnen zo hun bestedingen laten bijdragen aan de opkomende regeneratieve economie én nieuwe relaties vinden.

United Economy vertegenwoordigt een beweging die mensen, bedrijven en organisaties verbindt om economische transitie naar een duurzame toekomst te versnellen. De deelnemers profiteren van een duurzame handelsomgeving die het gemakkelijk maakt om elkaar te vinden en onderling zaken te doen. Een uniek aspect is de mogelijkheid om transacties uit te voeren met circulair geld, wat leidt tot een gesloten economische kringloop.

“Wij willen zelfstandige ondernemers met een hart voor duurzaamheid op allerlei manieren helpen om steeds dat volgende duurzame stapje te zetten. Met deze samenwerking bieden wij onze leden een hele eenvoudige manier om extra impact te maken”, zegt Hans Snel, voorzitter van Happy Planet Professionals. “Leden die een united rekening openen, kunnen dit ook in hun impact jaarplan opnemen als een duurzame stap.”

De onderlinge circulaire munt, genaamd de united, wordt door leden gebruikt om hun euro’s een milieuvriendelijke sturing te geven. Doordat de koopkracht langdurig circuleert binnen het netwerk van duurzame bedrijven en particulieren, draagt iedere transactie bij aan het genereren van nieuwe positieve impact. Naarmate meer mensen en bedrijven kiezen voor een verenigde aanpak, versnellen we de groei van een nieuwe, regeneratieve samenleving.

Heidi Leenaarts, aanjager en bestuurslid van United Economy, vertelt: “De missie van United Economy is het aanjagen van economische systeemverandering op weg naar een duurzame toekomst. De samenwerking met Happy Planet Professionals is een mooie strategische stap die we zetten op die weg”.

Leden van Happy Planet Professionals die een circulaire rekening openen, kunnen niet alleen zaken doen met andere leden die ook een Uniteds rekening hebben, maar ook met alle zakelijke en particuliere deelnemers binnen de United Economy gemeenschap. Momenteel maken meer dan 600 waardegedreven bedrijven, zowel groot als klein, en meer dan 1.100 particulieren deel uit van deze groeiende beweging. De strategie van United Economy is om minstens 10.000 bedrijven en 50.000 particulieren te laten deelnemen, waardoor de beweging onomkeerbaar wordt.