Frank Los

Interview met Frank Los

We zijn benieuwd naar de verhalen van onze United Economy Kwartiermakers. Daarom beginnen we een serie interviews met hen. Vandaag hebben we het genoegen om Frank Los te spreken.

Frank Los: De kunst van verheldering

In een wereld waar communicatie centraal staat, staat Frank Los bekend als de ‘verhelderaar’. Met een uniek talent voor het vereenvoudigen van complexe ideeën, helpt hij mensen niet alleen hun gedachten te verduidelijken, maar ook om ze op een pakkende manier te presenteren. “Het gaat erom het makkelijker en mooier te maken,” zegt hij, “en vervolgens mensen te ondersteunen bij het pitchen van hun verhaal.”

Zijn kennismaking met United Economy begon toen hij als visueel notulist werd ingehuurd. “Ik breng de essentie van vergaderingen in beeld door te tekenen wat er wordt gezegd,” legt hij uit. “Zo help ik de kernpunten te benadrukken en breng ik iedereen terug naar het hart van het verhaal.” Zijn enthousiasme over de aangesloten ondernemers zorgde ervoor dat hij zelf ook lid werd.

‘De sfeer is open, vrij en inspirerend’

“United Economy is een bron van inspiratie,” vervolgt Frank “De gesprekken hebben meteen diepgang. Er heerst een open en inspirerende sfeer.” Frank vertelt dat zijn deelname aan het netwerk hem heeft aangezet tot nadenken over duurzaamheid. “Je ziet de duurzame stappen die anderen zetten. Dat zet je aan het denken over je eigen keuzes.” Hij voegt toe: “Het werkt aanstekelijk. Net als een virus. In een groep neem je elkaars manier van denken over. Bij United Economy merk ik dat iedereen zich daardoor duurzamer gaat gedragen.”

Een sprong voorwaarts voor United Economy

Frank heeft een visie op de toekomst van United Economy. “Groei is essentieel,” zegt hij met energie. “We moeten het makkelijker maken voor bedrijven om zich aan te sluiten, vooral de grote jongens. Zonder groei, zonder handel, verliezen we ze. En dat zou zonde zijn.”

Frank benadrukt het belang van toegankelijkheid en een open houding. “Kritisch zijn mag, maar niet ten koste van alles. We moeten begrip tonen voor degenen die we niet begrijpen, vooral als het gaat om het klimaatprobleem. Begrip leidt tot gesprekken en compassie, niet boosheid. Mensen houden vast aan hun oude gewoontes en het is eng om daarvan af te stappen. Het is belangrijk om dit te begrijpen, als je een verandering wil maken.”

‘Hieperdepiep Hoera’

Frank gelooft sterk in de kracht van positiviteit. “Ik roep altijd ‘Hieperdepiep Hoera’ omdat het mensen en mijzelf helpt om het kind in zichzelf te vinden. Dat ontwaakt de levensvreugde en dat is heel belangrijk.

We moeten oude gewoontes loslaten, maar dat is eng. Begrip is de sleutel tot verandering,” concludeert hij.