-VOL- Bijeenkomst ‘Levenskunst’ op Landgoed Welna

24 mei 2024

Landgoed Welna, Korrenbergweg 2, 8162 PC Epe

Levenskunst

Stilstaan bij hoe we willen omgaan met onszelf, elkaar en de aarde

We leven in een roerige tijd. Een tijd waarin er veel mogelijk is én er enorme uitdagingen zijn. Niet voor niets wordt gezegd dat dit geen tijdperk van verandering is, maar een verandering van tijdperk. Dat vraagt niet alleen om het opnieuw uitvinden en herinrichten van bedrijven, systemen en beleid, het vraagt ook – voorál zelfs – wat van ons innerlijk.

We komen gaandeweg tot het inzicht dat we als mens niet boven andere levensvormen staan, maar dat we deel uitmaken van een groot, samenhangend geheel. We staan voor de fantastische opgave om opnieuw te ontdekken hoe met onszelf en elkaar om te gaan … en met krachten die veel groter zijn dan wijzelf. Hoe ons te verhouden.

Hoe worden we nederig, kwetsbaar en klein om juist dáárdoor houvast en perspectief te kunnen bieden aan anderen op de weg naar een volhoudbare toekomst?

Tijdens de bijeenkomst starten we met deze vraag, we voelen wat deze met ons doet. Door uitwisseling, ervaringsoefeningen, stilte en verwondering leer je over jouw bronnen van geluk en veerkracht, die zo belangrijk zijn om je rol in de wereld te vervullen. We doen dat op een plek omringd door de natuur, zodat we de waan van de dag gemakkelijk loslaten.

Wat we tijdens deze bijeenkomst gaan beleven:

  • ervaringen en uitdagingen delen
  • de stilte (van het bos en van binnen) opzoeken
  • ons kwetsbaar opstellen (én onze grenzen respecteren)
  • elkaar op een andere manier leren kennen
  • inzichten opdoen hoe ons innerlijk direct doorwerkt in ons dagelijks leven, ons bedrijf en wereldse vraagstukken
  • met nieuwe inspiratie en innerlijke rust weer huiswaarts keren

Jan Groen (eigenaar van Green Organics Groep, voorzitter van BioNederland en BioNext, tevens UE-deelnemer) en Heidi Leenaarts (mede-initiatiefnemer en bestuurslid United Economy) nodigen je uit voor deze bijzondere bijeenkomst.

Landgoed Welna

Landgoed Welna nodigt uit om tot rust te komen, echt contact te maken met anderen en
nieuwe mogelijkheden te zien. Anders gezegd: een optimale omgeving om te netwerken….
maar niet op de gebruikelijke manier.

En de resultaten zijn ernaar! Tijdens eerdere United Economy-bijeenkomsten op deze
natuurlijke plek, ver weg van de dagelijkse drukte, zijn al prachtige langdurige
samenwerkingen en projecten ontstaan. Een ware versterking van jezelf, je bedrijf en het
UE-netwerk.

Je kunt je nu aanmelden voor deze waarde(n)volle middag. 

Datum en tijd:
Vrijdag 24 mei 2024, 13:30 tot 17:00 uur

Optioneel:
Afsluiting met een gezamenlijke maaltijd.

Locatie:
De Schaapskooi op Landgoed Welna is in Epe. Je ontvangt een routebeschrijving.

Bereikbaarheid:
Voor degenen die met het OV reizen, regelen we carpool-afspraken.

Voor wie wil is er de mogelijkheid de bijeenkomst uit te breiden met een ‘persoonlijke stiltedag’. Je blijft dan slapen in het boshuis ‘De Schaapskooi’ en brengt de volgende dag (zaterdag 25 mei) grotendeels in stilte en alleen door. Je kunt volop wandelen in het uitgestrekte bos, bij het kampvuur een goed gesprek met jezelf hebben of in De Schaapskooi een plekje vinden om dingen uit te werken. We sluiten de zaterdag af met een groepsgesprek rond 15 uur.

De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers/professionals die zich vanuit hun hart inzetten voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. De United Economy Kwartiermakers hebben het eerste recht om zich in te schrijven en voor hen is de bijeenkomst inbegrepen in het lidmaatschap. De bijeenkomst is ook open voor alle andere deelnemers van de beweging United Economy en andere geïnteresseerden. Dan wordt een vrijwillige passende bijdrage gevraagd, welke volledig ten goede zal komen aan het aan deze bijeenkomst verbonden goede doel: Meer Bomen Nu.