Waarom United Economy?

Waarom meedoen?

Veel ondernemers vinden dat echte waardecreatie centraal hoort te staan in de economie. Voor hen is geld een middel, geen doel op zich. United Economy verbindt ondernemers die in de praktijk willen bouwen aan een waardengedreven economie.

 

De voordelen op een rij:

1. Goed voor je bedrijf/organisatie

Binnen United Economy doen gelijkgestemde bedrijven en organisaties zaken met elkaar in Uniteds. De Uniteds blijven circuleren binnen ons duurzame bedrijvennetwerk. Zo versterken de bedrijven elkaar. Uniteds ontstaan door onderlinge kredieten binnen het netwerk. Dit geeft extra liquiditeit, naast de euro. Bovendien geldt er geen rente en hanteren we minimale betaaltermijnen. Deze onderlinge spelregels dragen bij aan de continuïteit van je bedrijf.

2. Maatschappelijke en duurzaamheidsvoordelen

De leden zetten zich gezamenlijk in voor het bouwen aan een eerlijke, groene en sociale economie. We bepalen binnen ons netwerk zélf de duurzame economische spelregels. We denken en handelen vanuit echte waardecreatie. Circulair geld ondersteunt en stimuleert de duurzame economie. Ten eerste doordat het ‘geld’ blijft circuleren tussen duurzaam gemotiveerde bedrijven. Ten tweede zorgt het ontbreken van rente en speculatie ervoor dat er geen groeidwang ontstaat. Geen groei maar bloei!

3. Minder afhankelijk van de financiële markten

Binnen United Economy doen we zaken met onderling ‘geld’ van de leden zelf. Dat geld komt in omloop doordat de leden elkaar onderlinge kredieten verlenen. Zo zijn we minder afhankelijk van de financiële markten.

In deze video van © MonNetA wordt goed uitgelegd wat de fundamentele fout in het hart van ons geldsysteem is. Hier kun je het transcript lezen.

sharing is all we have