Inge Knoope, eigenaresse van Ik & Jij opstellingen, begeleidt mensen in hun persoonlijke groei en samenwerkingen. Met sociale wetenschappen als achtergrond en uitgebreide kennis van het systemisch werk is het voor Inge duidelijk zichtbaar dat de huidige sociale structuren gebaseerd zijn op verouderde opvattingen over onze emotionele behoeften. “Wanneer we maatschappelijke verandering willen realiseren zullen we in ieder geval óók met ons zelf aan de slag moeten” aldus Inge.

Een lidmaatschap bij United Economy was voor Inge na de eerste ontmoeting met founder Heidi Leenaarts een logische stap.
Tijdens een bijeenkomst over de omvorming van de samenleving (economische omvorming om precies te zijn) waar Inge de Key-note spreker was, was er meteen een klik: “we werken beide vanuit het hart” vertelt Inge met een glimlach.

Na de ontmoeting heeft Inge meegedacht over de ontwikkeling van United Economy en heeft ze een bijbehorende maatschappelijke opstelling begeleid. Voor haar is het van zelfsprekend om een bijdrage te leveren aan de transitie. Ze is op zoek naar de ontwerpprincipes van een nieuwe tijd.

Hoe kunnen wij sociale verschijnselen begrijpen en verklaren vanuit een interdisciplinair perspectief? Inge onderzoekt de complexe samenhang tussen individueel gedrag van mensen en hun culturele en maatschappelijke context. Welke instrumenten dragen bij aan het afbreken van die onbezielde materiele oriëntatie van onze cultuur en maken het mogelijk om een samenleving op te bouwen waarin iedereen tot een bezielde ontwikkeling kan komen?  “Verbindingen aangaan binnen United Economy is een van die instrumenten” zegt Inge. United Economy levert haar nieuwe inzichten en onverwachte samenwerkingen op.

Wanneer we er naar vragen vertelt ze over haar net uitgebrachte boekje “Beschouwingen”
In haar naaste omgeving kreeg ze vaak de opmerking om haar columns eens te verzamelen en er een bundeltje van te maken. Voordat ze zelf zover was, moet ze eerst een “home made”  exemplaar van een vriendin ontvangen. Met een fysiek exemplaar in handen vervloog de verlegenheid en begonnen de ideeën te stromen, maar ook de twijfels. “Hoe zit het met het drukken zelf?“ Het milieuaspect speelde op.  Via een aangereikte ledenlijst van United Economy kwam ze in contact met Drukkerij Zalsman Kampen. “De bedrijfsfilosofie, het papier, de mogelijkheden, het klopte gewoon!” aldus een enthousiaste Inge.
Dankzij het goede gevoel is er nu een bundeltje wat Inge via relaties verkoopt. Ze hoopt met haar teksten de lezer bouwstenen aan te reiken waarmee je verder kan bouwen aan een verbonden samenleving.

Inge is te benaderen voor coaching, opstellingen en leertrajecten. Kijk voor meer informatie op www.ikenjijopstellingen.nl