Reken je even mee?

Rekensom: wat actief deelnemen in United Economy oplevert aan CO2-reductie

Het in Arnhem gevestigde ICT-bedrijf Diabolo is partner van United Economy. Door actief deel te nemen, realiseert Diabolo een concrete CO2-besparing. Dat is mede mogelijk doordat de deelnemers aan United Economy elkaar duurzame diensten en producten aanbieden.

1. Vergroenen van de betaalstroom

Bij het betalen van bestaande leveranciers stapte Diabolo zo veel mogelijk over van euro’s op Uniteds. Betalingen voor diensten van accountant, schoonmaakbedrijf en de inkoop van koffie bedragen jaarlijks zo’n 60.000 Uniteds.

2. Vergroenen inkoop

Door over te stappen op windenergie, het wagenpark gedeeltelijk te vergroenen en over te stappen op betalen in Uniteds, realiseerde Diabolo een CO2-besparing van 62.231 kg per jaar. Deze posten, die betrekking hebben op veranderd inkoopgedrag, bedragen zo’n 20.000 Uniteds per jaar. Dus in dit praktijkvoorbeeld per United 3,2 kilo aan CO2-besparing.

3. Betalen met de circulaire munt United

Bij bovenstaande berekeningen is nog geen rekening gehouden met het feit dat de United circulair is en dat dezelfde United steeds opnieuw bij duurzaam gemotiveerde bedrijven gebruikt wordt. Een wezenlijk verschil met de euro. Ook weten we van de United dat deze binnen het netwerk blijft van bedrijven die met elkaar zaken doen.

Samenvattend:

Diabolo bespaart jaarlijks mede dankzij United Economy 62.231 kg CO2

Diabolo bespaart jaarlijks per United 3,2 kg CO2

Diabolo bespaart jaarlijks per United in de keten een veelvoud van 3,2 kg CO2

Reken je mee? We zijn benieuwd naar je voorbeelden!