Het is een mooie term: waardengedreven organisaties. Maar in de praktijk krijgt die term pas een echte betekenis. Dat werd me gisteren opnieuw heel erg duidelijk op het symposium Fontein21, georganiseerd door Driekant (inderdaad één van de waardengedreven Partners van ons netwerk United Economy).

Mijn ogen zijn er weer eens geopend. En deze keer vooral als het gaat om de doelgroep ‘kwetsbare mensen’ en hoe bureaucratische systemen daar soms mee omgaan. Maar vooral ook dat er hele mooie voorbeelden zijn van initiatieven en bedrijven, waar het heel goed lukt om kwetsbare mensen met uiteenlopende achtergronden (en zijn we eigenlijk niet allemaal kwetsbaar?) prachtig tot hun recht te laten komen.

Wat me bijvoorbeeld erg raakte is hoe het in de meeste gemeenten werkt, wanneer een ‘kwetsbaar iemand’ uit eigen beweging de stap zet om een leerwerkplek te willen krijgen. Dus stel je het volgende voor. Iemand zit al een aantal jaren erg in de knoop. Maar op een mooie dag neemt zij zelf het initiatief. Ze stapt op een passend bedrijf af en vraagt om een leerwerkplek. Je kunt je voorstellen hoe belangrijk het is om een positieve reactie te geven op deze moedige stap. Voorheen kon dat vaak ook, maar in veel gemeenten zijn de regels veranderd. Dan moet het bedrijf, om zo’n leerwerkplek te kunnen aanbieden, deze persoon eerst naar ‘een loket’ sturen. Want eerst moet getoetst worden of het allemaal wel precies past binnen de regels. Dat is niet wat deze bedrijven als antwoord wíllen geven. Ze zouden willen zeggen: “Wat een goed nieuws. Je bent van harte welkom. Je kunt gelijk aan de slag. De rest regelen we later wel.”

Maar Driekant is niet voor één gat te vangen. Als de procedures niet bijdragen aan het doel waar het werkelijk om gaat, dan moet je daar als bedrijf maar wat op verzinnen. Zo kijkt ondernemer Henk Smit tegen sociaal ondernemerschap aan. Hij heeft om die reden het Leer Garantie Plan gelanceerd. Dat is een pot geld die een buffer vormt, zodat het positieve antwoord zoals hierboven toch gegeven kan worden. En er dus tijd gewonnen wordt, waarna de procedures met de gemeente vervolgens alsnog doorlopen worden.

En het plan werkt!  Eén van de bezoekers van het symposium, Anouk, start per 1 januari 2019 haar traject. De bekostiging is gegarandeerd uit het Leer Garantie Plan. Er zal met het UWV gesproken worden of ze mee willen werken aan de stap die deze moedige dame zelf zet. Dit is precies waarvoor het Leer Garantie plan is opgezet.

Een mooi staaltje waardengedreven ondernemerschap toch?