Gedachtegoed United Economy

 

United Economy is een coöperatie van waardegedreven ondernemers die samen actief bouwen aan een veerkrachtige duurzame economie. Een eerlijke, sociale en groene economie, met middelgrote en kleine ondernemingen als ruggengraat. 

 

United Economy maakt onderling zaken doen aantrekkelijk, mede door het circulaire digitale ruilmiddel van ons netwerk. Dit ruilmiddel, genaamd de United, circuleert alleen tussen duurzaam gemotiveerde bedrijven en maakt zo de duurzame economie sterker. Er kan niet mee worden gespeculeerd en er wordt voor het beschikbaar stellen van Uniteds geen rente berekend.

 

United Economy zet zich in voor bewustwording over ecologische, sociale en culturele waarde en de ondersteunende rol die financiële waarde daarbij te vervullen heeft. United Economy onderzoekt in de praktijk nieuwe manieren hoe geld (waardedragers) optimaal ingezet kunnen worden voor het creëren van maatschappelijke meerwaarde. 

 

Door heldere afspraken over het gebruik van de United, maakt United Economy geld weer dienstbaar aan (duurzame ontwikkeling van) de samenleving. Alle deelnemers aan United Economy onderschrijven bovenstaand gedachtengoed. Zij maken binnen de coöperatie afspraken over de kernwaarden en  het onderling zaken doen in Uniteds.