Als notariskantoor zijn wij vanaf de start betrokken geweest bij de vormgeving van de juridische structuur van United Economy.

Dat was niet toevallig, want wij richten onze praktijk sterk op de verduurzaming van de samenleving. Daarnaast beschikken onze mensen over gespecialiseerde kennis en ervaring in het Ondernemingsrecht. Het meedenken over een gepaste structuur voor het netwerk van United Economy was ons daarom op het lijf geschreven.

Maar onze sectie Duurzaamheid begeleidt duurzame initiatieven op velerlei fronten. De gedachten over duurzaamheid brengen langzaam maar zeker een maatschappelijke transitie op gang. Die gedachten brengen allerlei vraagstukken met zich mee, ook ten aanzien van de juridische vastlegging ervan. Olenz heeft zich verdiept in het (juridisch) begeleiden van die maatschappelijke transitie op het gebied van duurzaamheid.

Een greep uit onze werkzaamheden:

- het begeleiden van energietransities in zonneparken en windparken
–  postcoderooscoƶperaties
- financieringen voor duurzame initiatieven
 -het opzetten van juridische (vennootschaps-)structuren voor duurzame initiatieven
- het vestigen van opstalrechten en andere beperkte rechten voor duurzame energie installaties in het kader van zekerheidsrechten ten behoeve van financieringen.

Ook zijn wij steeds vaker betrokken bij het vastleggen van circulaire modellen, waarbij je ziet dat men steeds vaker geen spullen koopt, maar het gebruik ervan. Je koopt geen lamp, maar licht. Je koopt geen meubels, maar wilt voorzien zijn van een kantoorinrichting.

Kortom: Olenz denkt graag mee op het gebied van duurzaamheid. United Economy past daarbij. Wij hopen samen met United Economy te kunnen werken aan een duurzame toekomst en de maatschappelijke transitie, naast juridisch, ook economisch te ondersteunen.