Circuit Nederland

United Economy is aangesloten bij Circuit Nederland.
Het Social Trade  Circuit Nederland is een samenwerking van “ander” geld-initiatieven gefaciliteerd door de Social Trade Organisation.
Het introduceert een digitaal betaalsysteem tussen ondernemers, consumenten en overheden. Geld is in dit netwerk geen doel op zich, maar een middel om de capaciteiten van de ondernemers zo volledig mogelijk te laten bloeien! Binnen het netwerk spreken we af dat een ruileenheid gelijk staat aan een euro, waardoor de waarde voor ondernemers helder en bruikbaar is. Om de waarde te stutten is er een dekkingsfonds in euro’s. IT-innovaties in de Cyclos betaalsoftware maken het mogelijk bestaand geld vaker lokaal te laten uitgeven en zo te laten circuleren in de regio-economie, zodat ondernemingen meer verdienen.

Waarom United Economy is aangesloten bij Circuit Nederland

Communities aangesloten bij Circuit Nederland willen dat geld langer blijft rondgaan en dus niet te snel wegstroomt, aangezien dat nadelig is voor de onderlinge, lokale economie. Circulair geld helpt bedrijven omdat het de koopkracht voor een bepaalde termijn binnen de regio houdt. Hetzelfde geld wordt vaker gebruikt en verzorgt dus meer en vaker inkomsten. Dat is ook goed voor de werkgelegenheid. Voor deelnemende bedrijven is de gunfactor belangrijk: het elkaar aan klandizie helpen. Daarnaast is voor hen de extra kredietmogelijkheid belangrijk terwijl de lokale economie iedereen aangaat. De meeste communities zijn lokaal of regionaal, maar er zijn ook landelijk opererende initiatieven. In alle gevallen is onderlinge handel mogelijk, met een echte win-winaanpak.

Waarom circulair geld werkt voor het MKB

Geld vloeit vaak te snel weg uit de lokale economie. Dat bemoeilijkt ondernemen. Dit kan slimmer. Bij dit circulaire geld lekt de koopkracht niet weg: het gaat juist vaker rond. De koopkracht blijft namelijk een tijd lokaal circuleren tussen deelnemers. Hierdoor ontstaat extra omzet voor de lokale ondernemers die hun extra inkomsten ook weer extra besteden bij collega’s. Dat is goed voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid, voor de sociale verbindingen en voor duurzaamheid.

Elke maand 1500 euro meer omzet. Dat levert het circulaire geld nu al op voor 3000 ondernemers binnen het Sardex-netwerk op het Italiaanse Sardinië. Zo’n netwerk kunnen we ook hier bouwen voor Nederlandse ondernemers!

Betalen in lokaal geld heeft economische voordelen voor het MKB:

  • Meer omzet door beter te profiteren van aanwezige koopkracht.
  • Voorfinanciering op uitstaande rekeningen.
  • Meer kans op renteloos krediet.
 

Bekijk de video om te zien hoe circulair geld extra omzet voor de leden van het Circuit realiseert. Wordt vandaag lid en help ons groeien om jouw economie een grote impuls te geven.