Waarom United Economy?

Waarom meedoen?

Veel ondernemers vinden dat echte waardecreatie centraal zou moeten staan in de economie. Voor hen is geld een middel, geen doel op zich. Vaak staat dit echter op gespannen voet met de werking van het huidige systeem. Het initiatief United Economy is er voor ondernemers die hierin zélf leiderschap willen tonen. Binnen ons netwerk maken we gebruik van ons eigen onderlinge betaalmiddel, de United, en bedenken we nieuwe spelregels om samen naar een duurzamere, veerkrachtige economie te werken.

 

De voordelen op een rij:

1. Goed voor je bedrijf/organisatie

Binnen het United Economy-netwerk doen gelijkgestemde bedrijven en organisaties zaken met elkaar in Uniteds. De Uniteds blijven circuleren binnen het netwerk van waardengedreven bedrijven. Zo verstrerken de bedrijven elkaar. Uniteds ontstaan doordat bedrijven elkaar onderling bestedingsruimte toewijzen. Dit geeft extra liquiditeit, naast de euro. Bovendien geldt er geen rente en hanteren we minimale betaaltermijnen.

2. Maatschappelijke en duurzaamheidsvoordelen

De leden zetten zich gezamenlijk in voor het bouwen aan een eerlijke, groene en sociale economie. We kiezen zelf welke spelregels we daartoe (gaan) gebruiken. Zo creëren we een alternatief voor de groeidwang en disbalans die we zien in de euro-economie. We tonen als ondernemers leiderschap door zelf van onderaf hieraan te bouwen. Geen groei maar bloei!

3. Minder afhankelijk van de financiële markten

Binnen United Economy doen we zaken met ‘geld’ van de leden zelf. Dat geld komt in omloop doordat de leden elkaar onderling bestedingsruimte toewijzen. Zo zijn we minder afhankelijk van de financiële markten.

In deze video van © MonNetA wordt goed uitgelegd wat de fundamentele fout in het hart van ons geldsysteem is. Hier kun je het transcript lezen.

Lezing met Herman Wijffels

heidi-3-mom-laagDe lezing die Heidi Leenaarts gaf samen met Herman Wijffels geeft veel informatie ‘the why’. Klik hier om de lezing te bekijken.

 

 

 

 

 

Meedenkboek

img_0551Het meedenkboek ‘Onze economie opnieuw uitvinden’ van Heidi Leenaarts legt op een heldere manier uit hoe ons geldsysteem werkt en wat dat dóet met de samenleving. En het laat zien waarom zaken doen met een onderling betaalmiddel, op basis van circulair geld, hier verbetering in brengt.

Het is hier is gratis te downloaden. Als je liever een fysiek exemplaar (96 pagina’s) wilt, dan kan dat via de contactbutton hierboven. Voor een fysiek exemplaar wordt € 8,50 + verzendkosten in rekening gebracht.

 

 

 

 

 

sharing is all we have