geldcircuits1geldcircuits2United Economy is een netwerk van ondernemers die zaken doen met circulair geld. Dit circulaire geld blijft tussen waarden-gedreven bedrijven en organisaties (rechts).

In de euro-economie (links) merken we dat geld vaak te weinig op plekken komt waar het hard nodig is. Daarentegen stroomt geld juist overvloedig naar die plekken waar er al een overschot aan is (met name de speculatieve markten). Dat is een gevolg van de in de euro-economie geldende spelregels ten aanzien van o.a. rente en geldcreatie (bekijk hier een filmpje met 7,5 minuut uitleg over ons huidige geldsysteem).

Binnen United Economy bepalen we zelf onze spelregels. We zijn een netwerk - georganiseerd als coöperatie – van gelijkgestemde ondernemers die samen actief bouwen aan een eerlijke, sociale en groene economieWe doen onze alledaagse onderlinge transacties zo veel mogelijk met circulair geld: de United. De United is een rentevrij onderling betaalmiddel. Aanvullende daarop werken we met minimale betaaltermijnen en overige economische spelregels die een stimulans vormen voor ecologische, maatschappelijke en economische meerwaarde.

De United gebruik je naast de euro en staat ermee in verbinding. Het geeft gelijkgestemde bedrijven door heel Nederland de mogelijkheid elkaar te versterken. Bekijk hier het filmpje dat in 1,5 minuut uitlegt hoe circulair geld werkt.

United Economy werkt binnen het Social Trade Circuit Nederland samen met lokale circulair geld-communities.

Circulair geld heeft als voordelen dat het:

  • De onderlinge band tussen bedrijven versterkt
  • Een aanvullend betaalmiddel is naast de euro, en zo extra liquiditeit toevoegt
  • Bedrijven voorziet van extra bestedingsruimte zonder rente
  • Meer economische veerkracht creëert voor bedrijven en samenleving en minder afhankelijkheid van de financiële sector

Meer over de opzet lees je in de rubriek ‘Hoe werkt het?’.

Cartoon: Margreet de Heer

 

Ga terug naar homepage

Antropia en Uniteds
Ondernemers aan het woord ...