Agenda

sessie jan van hooff jaarcongres

Agenda 2017

 

 • In 2017 organiseren we diverse bijeenkomsten waar de leden plus hun relaties gericht voor worden uitgenodigd.

 

 • 27 maart 2017 lezing bij Rotary Club in Westervoort.
 • Bijeenkomst op 20 april 2017 voor alle leden van United Economy bij deelnemer Triodos Bank.

 

Terugblik bijeenkomsten 2016:
 • Businessbijeenkomst bij Triodos-bank, vrijdag 29 januari 2016 10.0 uur (voor leden vanaf categorie 2).
 • Businessbijeenkomst met Henk van Arkel, woensdag 3 februari 14.00 uur, locatie Arnhem, (voor leden).
 • Openbaar toegankelijke lezing over United Economy door Heidi Leenaarts, donderdag 4 februari ’s avonds, Scherpenzeel.
 • Presentatie voor Café Consult in Arnhem op maandagavond 25 april 2016. Openbaar toegankelijk, consumpties voor eigen rekening. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Café Arnhems Meisje, Broerenstraat 41 in Arnhem. Voorafgaand brainstorm voor leden vanaf 18.30 uur. Voor de brainstorm graag van te voren aanmelden.
 • Inhoudelijke bijdrage aan de Care First-dag op zaterdag 7 mei op landgoed Drakenburg bij Hilversum. Openbaar toegankelijk. Klik hier voor de flyer.
 • Sessie visie-ontwikkeling op 18 mei in Amsterdam voor leden van United Economy. Het middagdeel staat in het teken van ieders visie op een eerlijke en duurzame economie. Tijdens de avond gaan we in op ieders individuele rol daarin. De creatieve vertolking van de sessie komt tot uitdrukking in cartoons.
 • Sessie visie-ontwikkeling op 24 mei op Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem voor leden van United Economy. De sessie vindt in de avond plaats. We gaan zowel in op ieders visie op de gewenste economie als op ieders rol daarin. Creatieve vertolking van de sessie in de vorm van muziek.
 • Betrokkenheid bij bijzondere masterclass Meeting of Minds op 7 juni de Hogeschool Arnhem Nijmegen waar studenten én docenten met elkaar in gesprek gaan over het (economie)onderwijs van de toekomst. Inleiding door Heidi over de invloed die geld heeft op onze samenelving. Een aantal ondernemers uit de achterban van United Economy zal op uitnodiging deelnemen aan ‘tafelgroepen’.
 • Openbaar toegankelijke workshop op het ‘Living Village Festival’ op 16, 17 en 18 september in Wierden. Marijke Timmerman verzorgt de workshop over circulair geld en United Economy op zondagmiddag 18 september van 15.30 uur tot 16.30 uur in Yurt 1. Info en aanmeldingen: https://www.hetlevendedorp.nl/joomshopping-root/tickets-voor-the-living-village-festival.
 • Op 28 november 2016 een praktijkgericht symposium over United Economy met als titel ‘Geld dat werkt’. Het vond plaats in de Oranjerie van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem.
Terugblik bijeenkomsten 2015:

* Workshop ‘Samenwerken in de nieuwe economie’ , op congres Cultuur Netwerk Nijmegen (CNN) en Coen op 29 januari 2015.

* Interactieve presentatie op lunchbijeenkomst, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, 9 maart 2015.

* Inspiratiepodium op Lente-Kantelfestival Tijdend het festival op 20 maart van Nederland Kantelt was Heidi Leenaarts spreker op het Inspiratiepodium en ‘s middags beschikbaar voor speeddates. Het was een mooie en drukbezochte dag vol met inspirerende ontmoetingen.

* Gastcollege Radboud-Universiteit, Faculteit Antropologie en Ontwikkelingsstudies, 24 maart 2015.

* Nieuwe Wereld Lezing samen met Herman Wijffels Op 28 april 2015 ‘s avonds was de Nieuwe Wereld Lezing in Wageningen door Heidi Leenaarts samen met Herman Wijffels. Centrale vraag: ‘Hoe werkt geld en hoe zou het kunnen werken?’ Heidi Leenaarts verzorgde de lezing, het publiek deed actief mee door o.a. een gedachtenexperiment en het delen van ideeën. Herman Wijffels trad op als co-referent. De lezing werd georganiseerd door GaiaSira in Hotel de Nieuwe Wereld in Wageningen. Meer informatie via Gaiasira.

* Lezing Driekant-Café Het thema van deze Driekant Café-avond was ‘Geld als totaalmiddel’. De avond kenmerkte zich door veel interactie en vernieuwingsgezinde deelnemers. 27 mei ‘s avonds bij Driekant in Zutphen. Informatie: Driekant.

* Workshop op event Onderwijs in de Deeleconomie, 8 juni 2015 in Den Bosch.

* Lezing voor Broodfonds Arnhem/Nijmegen, 16 juni 2015, Nijmegen.

* Masterclass ‘Geld en ander geld’ In het weekend van 19 t/m 21 juni kwam in het Dominicanenklooster in Huissen een groep jongeren bij elkaar om in te gaan op duurzame onderwerpen. Heidi Leenaarts gaf daar een masterclass verzorgen over ‘Geld en ander geld’ op zaterdag 20 juni vanaf 14:00 uur. Informatie en aanmelden: Young and Fair Masterclass.

* Seminar Hybride Bankieren Op 18 juni organiseerde Jan Jonker (Radboud Universiteit) dit seminar op locatie bij ABN Amro in Amsterdam. De bijdrage van Heidi had als titel ‘Hybride Bankieren, utopisch of realiseerbaar?’

* Congres ‘Geld dat werkt’ Op 22 juni het Congres ‘Geld dat werkt’ in samenwerking met Sustainable Finance Lab, Social Trade Organisation (Stro), Stichting Ons Geld en Economy Transformers. Doelgroep: bestuurders en professionals van lokale overheden, bedrijven(koepels) en maatschappelijke instellingen. Zie artikel op homepage.

* Liquiditeit voor het MKB, maar dan anders… Heidi Leenaarts is gevraagd een Talk te verzorgen tijdens een congres met de provincie Gelderland. Het gaat om parallelsessies waarbij de deelnemers gericht kiezen voor thema’s. http://www.ruimtevoorgelderland.nl/ 3 november, 15.00 - 21.00 uur, Hart van Holland, Nijkerk.

* Lezing gegeven door Heidi Leenaarts. 5  november, 20.00 - 21.30 uur (van 20.00- 20.45 lezing, daarna vragen tot 21.30), locatie: Thuis, Stationsstraat 32, Wageningen. www.thuiswageningen.nl. Geen kosten. 

sharing is all we have